Strict Standards: Declaration of ROmailer::AddAddress() should be compatible with PHPMailer::AddAddress($address, $name = '') in /home/spletna/public_html/include/class.ROMailer.php on line 4

Warning: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /home/spletna/public_html/include/class.ROMailer.php:4) in /home/spletna/public_html/include/class.captcha.php on line 46

Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/spletna/public_html/include/class.ROMailer.php:4) in /home/spletna/public_html/include/class.captcha.php on line 46
podpora za domene :: eDomek
gostovanje spletnih strani in registracija domen
informacije: info@edomek.com
podpora: podpora@edomek.com

gostovanje strani

Podpora za domene

7. marec 2021, 05:53:31

registracija domene


Domene:
1. Kaj je to DNS zapis in čemu služi?

DNS je zapis, ki vsebuje nastavitve domene in pove, kam je usmerjena domena oz. kje je gostovana. Vsaka domena mora imeti DNS zapis, če želimo, da je vidna na spletu.

2. Kaj je to domena in čemu služi?

Domena je ime oz. spletni naslov, pod katero se predstavlja naša stran. Sestavljena je iz predpone, imena in končnice. Npr. www.edomek.com; www je predpona, edomek je ime domene in com je njena končnica. Prostodostopne končnice so npr. .com, .net, .org, .edu. biz, itd. Domeno lahko registrirate, če je še prosta. Nato se domeni uredi DNS, tako da je pravilno usmerjena in kaže na vašo internet predstavitev. Pri vsaki domeni so možne poddomene npr. mail.edomek.com.
Registrirate lahko tudi .si domene, ki pa so trenutno dostopne samo za pravne osebe. V kratkem Arnes napoveduje sprostitev .si domen tudi za fizične osebe. Več o pogojih za pridobitev .si domene si preberite na straneh Arnesa.

3. Ali imam lahko več domen na paketu gostovanja?

Če gre za isto vsebino strani, torej isto internet stran, potem je na paket lahko vezanih neomejeno število domen. Če različne domene pomenijo tudi različne internet strani, potem se vsaka zaračuna dodatno, 2,00 €/mesec. Za več informacij glejte cenik.

4. Ali lahko prenesem domeno od drugje k vam?

Lahko. Pri prijavnici za naročila izpolnite, da želite prenesti domeno in izpeljali bomo celoten postopek.

5. Ali je možno imeti več domen preusmerjenih na isto stran - vsebino?

Da, to je možno.

6. Koliko časa traja od naročila do aktivacije domene?

Od registracije do aktivacije traja približno 24 ur. Ta čas je odvisen od hitrosti osveževanja DNS-jev vaših ponudnikov internet dostopa.

7. Kakžni so vaši DNS strežniki?

Naši DNS zapisi so ns1.edomek.com in ns2.edomek.com

8. Ali lahko uporabljam e-maile s poddomeno?

Da, lahko.

9. Ali lahko domeno preusmerim na nek drug URL naslov?

Da, to je možno. Najenostavneje to storite sami s pomočjo funkcije IFRAME. Za več podrobnosti poglejte v html priročnik.

10. Kako prenesem domeno?
To je odvisno od tega, kje imate domeno registrirano sedaj. Zahtevati morate začetek prenosa domene, nato pa jo prenesemo k nam. Pozanimajte se pri vašem registrarju ali pišite nam za pomoč.

11. Pri ARNES-u imam registrirano domeno. Jo lahko gostim pri vas?

Trenutno še ne podpiramo registracije .si domen.

Domov

O nas

Gostovanje

Registracija domen

Seznam prebivalcev

Novice

Podpora

Optimizacija strani


eDomek.com © 2004, 2005 • Varovanje zasebnostiPogoji uporabe • Vse cene vključujejo DDV!
gostovanje spletnih strani in registracija domen